Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elsődleges küldetésünk az volt, hogy megszabaduljunk az Iszlám Állam terrorszervezettől - hangsúlyozta Trump. Ezt a feladatot már majdnem sikerült teljesíteni, s nagyon hamar másokkal egyeztetve dönteni fogunk arról, hogyan legyen tovább - írta az Infostart.hu az MTI híre alapján.

Az idei év elejéig bezárólag az elmúlt 17 évben az Egyesült Államok 7 ezer milliárd dollárt költött a Közel-Keletre. A 2001. szeptember 11-i terrortámadások arra bírták rá az országot, hogy erőszakos és fenyegető csoportokat győzzön le a Közel-Keleten és Ázsiában. "Gondoljanak csak bele - 7 ezer milliárd dollár 17 évre számítva. Semmit, de semmit nem kaptunk vissza, csak halált és pusztítást. Ez szörnyű. Itt az idő" - fogalmazott Trump.

Ki akarok vonulni Szíriából. Haza akarom hozni a csapatainkat - hangoztatta az amerikai elnök.

Brett McGurk, a szélsőségesek ellen küzdő nemzetközi koalícióhoz delegált amerikai különmegbízott ugyanakkor egy washingtoni fórumon elmondta: "Azért vagyunk Szíriában, hogy az Iszlám állam ellen harcoljunk ... ez a küldetésünk még nem ért véget, de be fogjuk fejezni".

Az Egyesült Államok mintegy 2000 fős katonai kontingenst tart Szíriában.

A balti államok elnökeivel tartott sajtókonferencián Trump szót ejtett Oroszországról is. "Úgy gondolom, nagyon jó kapcsolatunk lehetne Oroszországgal és Putyin elnökkel, és ez egy nagyszerű dolog lenne. Ugyanakkor nagy a valószínűsége annak, hogy ez nem fog megtörténni. Ki tudja?" - mondta Trump.

Egyidejűleg kiemelte Washington kemény fellépését Moszkvával szemben. "Senki sem volt keményebb Oroszországgal szemben, de a kibékülés Oroszországgal mégis jó dolog lenne".

Az amerikai elnök a sajtókonferencián biztosította a balti országokat arról, hogy az Egyesült Államok "továbbra is erős, büszke, illetve hű barátja és szövetségese" a térségnek.

Fotó forrása: AFP PHOTO/Brendan Smialowski.