Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Annak érdekében, hogy egyszerre túl sokan kerüljenek kórházba, a kormány szigorú intézkedéseket hozott a járvány terjedésének megfékezésére - mondta Maggie De Block egészségügyi miniszter a De Zondag című flamand nyelvű belga hetilapnak az MTI szerint.

"Amit kérünk az emberektől, nem könnyű. Meg kell ugyanis változtatnunk mindennapi szokásainkat. De nincs más út" - tette hozzá a belga politikus. Jelenleg Belgiumban részleges kijárási tilalom van érvényben, Maggie De Block azt kérte: "mindenki maradjon otthon". A belga kormány pénteken jelentette be, hogy lezárja a határait.

A belga szövetségi kormány egymilliárd eurót különített el a kórházak számára a koronavírus-járvány okozta megnövekedett nyomás kezelésére. A rendkívüli támogatás legkésőbb április közepén érkezik meg a kórházakhoz, ami lehetővé teszi számukra, hogy elegendő likviditással rendelkezzenek kiadásaik fedezéséhez. Ilyen a felszerelések beszerzése, a betegek kórházak közötti elosztásának költségei, valamint a személyzet fizetése is.