Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Ezúttal ez nagyobb kihívás lesz majd" - fogalmazott Kurz hétfőn az Ö1 osztrák közrádióban, hozzátéve, hogy minden párttal tárgyalást kezdeményez, és igyekszik feltérképezni, mely politikai erőkkel áll fenn "megfelelő közös halmaz". Ebből kiderül majd, mely pártokkal lehetséges az ÖVP-nek koalícióra lépni - mondta.

Sebastian Kurz konkrétan nem utalt arra, mely párt lehetne a jövőbeni koalíciós partner. Háláját fejezte ki az ÖVP szavazóinak a "hihetetlen bizalomért", és azt ígérte, a lehető legjobb kormánykoalíciót fogja létrehozni.

Az ÖVP a voksok 38,4 százalékát szerezte meg a vasárnapi előrehozott választáson az előzetes végeredmények szerint.

Lehetséges koalíciós partner lehet a választások másik nagy nyertese, a Zöldek, amely a legutóbbi, 2017-es választásokon kiesett a parlamentből, most viszont 12,4 százalékot kapott. Werner Kogler pártvezető hétfőn közölte: "aktívan" keresi majd az egyeztetés lehetőségét a néppárttal, hogy felderítse, van-e értelme a két pártnak komoly tárgyalásokba fogni. Hozzátette azt is, hogy talán első pillantásra nem látszik egyértelműen közös halmaz az ÖVP és a Zöldek között.