Tovább nőtt a II. kerületi fideszes polgármester rózsadombi családi háza körüli telek, miután Láng Zsolt édesanyja újabb területet vásárolt meg a szomszédban az egykori SZOT-szálló erdejéből - értesült a 24.hu.

Láng Zsolt 2013-ban építette fel  házát a dunai panorámás Apostol utcában. A ma már biztosan több százmillió forintot érő ház építési költségei jócskán meghaladhatták a politikus akkori hivatalos bevételeit, a vagyonnyilatkozata szerint 40-50 milliós akkori megtakarításai mégis gyarapodtak. Láng magyarázata szerint hozzátartozói segítették a pénzügyi fedezet előteremtésében.

Rövidesen az is kiderült, hogy a házhoz tartozó udvart nem a polgármester vette meg teljes egészében. A Blikk írta meg, hogy a 708 négyzetméteres házhely mellett a fideszes politikus édesanyjának nevén is van egy kisebb ingatlan. Láng Péterné pályázat és árverés nélkül 47 ezer forintos négyzetméteráron vásárolta meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től a 189 négyzetméteres földterületet, amit az akkoriban még romos állapotban lévő SZOT-szállóhoz (képünkön) tartozó erdős hegyoldalból kanyarítottak le.

A terület az építkezés során a polgármester telkének integráns része lett, ám maradt egy szakasz, ahol továbbra is túl közel volt a telekhatár a házhoz. Ezen is Láng édesanyja segített. Mint a hírportál megtudta: Láng Péterné tavaly ismét vásárolt ott egy földdarabot, amivel 316 négyzetméteresre egészítette ki a nevén lévő ingatlant.

Ezt azonban már nem az államtól kellett megvennie, mert az egykori SZOT-szállót időközben értékesítették Wáberer György milliárdosnak, akinek cége, amely új épületet húz fel a torzó lebontása után, elzárkózott a nyilatkozattól a telekvásárlási ügyben. Láng Zsolt szerint nem titok, hogy az érintett telek az édesanyja tulajdona. Az adásvétel piaci áron történt, nem közszereplő magánszemélyek között zajlott és a II. kerület hatóságként nem járt el az ügyben.