Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Institute for Supply Management (ISM) által számított feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) 57,2 pontra csökkent márciusban a 2014 októbere óta legmagasabb februári 57,7 pontos szintről. A csökkenés ellenére az index márciusi értéke meghaladta az elemzők által várt 57,0 pontot.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi. Az előzőnél magasabb 50 pont feletti érték a növekedés ütemének gyorsulását tükrözi.

Az alindexek közül az új megrendeléseké 65,1 pontról 64,5 pontra csökkent, a foglalkoztatottságé viszont 54,2 pontról 58,9 pontra emelkedett.

Az eltérő módszertannal dolgozó londoni központú IHS Markit piackutató intézet szintén hétfőn tette közzé az amerikai feldolgozóipar BMI-adatait. A Markit beszerzésimenedzser-indexének értéke gyengült, a februári 54,2 pontról 53,3 pontra esett márciusban, amely hat havi mélypontot jelent. Az új megrendelések 2016 októbere óta a leggyengébb mértékben emelkedtek márciusban az IHS Markit által közöltek szerint - írta az MTI.