Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Piper 23 Apache típusú, kétmotoros repülő egy lakóépületre zuhant. A Lite Air Express személyszállítási és szállítmányozási vállalat által működtetett eszköz épphogy felszállt Plaridel városka repülőteréről, amikor a tragédia bekövetkezett - tette hozzá Eric Apolonio, a Fülöp-szigeteki polgári repülési hatóságok szóvivője.

Az ország északi részén található Laoagba tartó repülőgép fedélzetén a pilótával együtt öten utaztak. A többi halálos áldozat - köztük egy 7 és egy 10 éves gyerek, valamint egy 17 éves fiatal - a lakóépületben tartózkodott. Médiaértesülések szerint a család éppen az ebédjét költötte el, amikor a kisrepülő becsapódott házukba. Két embert a szerteszét szóródó roncsdarabok sebesítettek meg.

A ház leégett, a Piper 23 Apache-ből pedig csak roncsok maradtak. Szemtanúk szerint a kisrepülő először egy fába és egy villanyoszlopba csapódott.

A polgári repülési hatóságok a nyomozás idejére elrendelték a Lite Air Express működésének felfüggesztését. A baleset oka egyelőre ismeretlen, de feltételezések szerint egy kedvezőtlen légáramlat is közrejátszhatott a szerencsétlenségben.

A fotó forrás: STR/AFP.