Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A török rendőrség rövid időre lezárta a közúti fordalom elől vasárnap az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőteret, miután rendőrök lövéseket adtak le egy motorosra, aki felszólításukra nem akart megállni. A CNN Turk hírtévé beszámolója szerint a motorkerékpár egyik utasa megsebesült és őrizetbe vették, a másik a rendőrségi hajszát követően került őrizetbe. Sem rendőr, sem polgári személy nem sebesült meg.

A történtek miatt nem állt le a forgalom Európa harmadik legforgalmasabb légikikötőjében. Egyelőre nem világos, hogy a rendőrség miért akarta megállítani a motorosokat.

Idén júniusban az Iszlám Állam feltételezett támadóinak merényletében 41 ember meghalt és mintegy 240 megsebesült a repülőtéren történt robbantásokban és lövöldözésben. Péntek reggel kisbuszba rejtett pokolgéppel végrehajtott merénylet történt a főként kurdok lakta délkelet-törökországi Diyarbakirban. Az eset a készenléti rendőrség egyik épülete előtt történt a központi Baglar körzetben. Kilenc ember meghalt, köztük két rendőr. Több mint 100-an sebesültek meg. A hatóságok szerint a szeparatista Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) emberei követték el a merényletet, míg az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet szócsöve, az Aamák hírügynökség azt írta, hogy egy csoportjuk felelős a történtekért.