Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) pénteken azt közölte, hogy az előzetes adatok szerint, szezonálisan kiigazítva az euróövezet 19 tagállamában 0,7 százalékkal, az Európai Unió 28 tagállamában pedig 1,1 százalékkal bővült az építőipari termelés tavaly novemberben az előző hónaphoz képest.

Az egy évvel korábbival összevetve az euróövezetben és az unió egészében egyaránt 1,4 százalékkal nőtt az építőipari termelés 2019 novemberében.

Novemberben a legnagyobb havi csökkenést Magyarországról (-4,5 százalék), Szlovákiából (-3,8 százalék) és Portugáliából (-1,4 százalék) jelentették. A legerősebb, 3,1 százalékos növekedést Lengyelországban mérték, majd Németország (+2,6 százalék) és Franciaország (+2,5 százalék) következett.

A legnagyobb növekedést 2018 novemberéhez képest Romániában (+24 százalék), Magyarországon (+6,8 százalék) és Németországban (+4,8 százalék) regisztrálták. A legnagyobb csökkenést Szlovákiában (-9,6 százalék), Szlovéniában (-8,4 százalék) és Spanyolországban (-3 százalék) mérték.

A statisztika havi és éves bontásban is meglehetősen hiányos, ugyanis 12 országból nincs novemberre vonatkozó adat.