Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az OPEC és Oroszország vezetésével a szervezeten kívüli nagy olajtermelő országok között jelenleg is megállapodás van érvényben termelésük együttesen napi 1,8 millió hordóval való csökkentéséről a piaci egyensúly helyreállítása, az árak stabilizálása érdekében. A megállapodás hatálya az idei év végéig szól - írta az MTI.

Az orosz energetikai miniszter újságíróknak nyilatkozva megerősítette egy korábbi javaslatát egy nagy nemzetközi tömörülés létrehozására az OPEC részvételével. "Tulajdonképpen egy olyan nemzetközi szervezetről lenne szó, ami félévente egyszer összeülne az olajpiaci helyzet megvitatására" - vetette fel. Alekszandr Novak arra azonban nem tért ki, hogy a szervezetbe bevonni kívánt nagy olajtermelők sorában lenne-e szerepe az Egyesült Államoknak is.

Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös az elmúlt héten a Reuters hírügynökségnek adott interjúban jelezte, hogy az OPEC is hosszú távú együttműködés kialakítására törekszik a szervezeten kívüli nagy olajtermelőkkel, akár tíz-húsz éves időtartamra is.

Képünk forrása: Shutterstock