A német bankfőváros számára készített, pénteken ismertetett tanulmány szerint négy éven belül 10 ezer bankár és pénzügyi szakember települhet át Londonból Frankfurtba. Érkezésük több mint 41 ezer új állást teremt a városban, miután több ingatlanosra, taxisra vagy éppen építőipari munkásra lesz szükség.

A városlakók közül többen ugyanakkor azért aggódnak, hogy a már jelenleg is magas frankfurti ingatlanárakat felhajtják a Londonból áttelepülők. Amúgy pedig - teszik hozzá - a város éjszakai élete igencsak szürke, túl sok attrakciót nem nyújt Frankfurt, amelyről az a helyi vicc járja, hogy "Frankfurtban a legjobb dolog a repülőtere, mert onnan gyorsan el lehet hagyni a várost" - írja az MTI.

Két város, Dublin és Frankfurt verseng azért, hogy a Brexit miatt Londonból kivonuló bankoknak új helyet biztosítson. A versenyben egyelőre Frankfurt áll nyerésre, már a Morgan Stanley, a Citigroup és a JPMorgan is a német várost választotta. A Bank of America (BoA) ugyanakkor úgy döntött, hogy Dublinba helyezi át európai uniós központját. (Deportálással fenyegetett uniós állampolgárokat a brit belügy.)

Frankfurt egyebek között az Európai Központi Bank, az EKB központja.