Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője hétfőn leszögezte: nem változott az amerikai kormányzat álláspontja a szíriai szerepvállalásról - idézi az MTI.

"Az elnök egyértelműen megmondta: az a célja, hogy az amerikai erők kivonuljanak Szíriából, mihelyt az lehetséges" - fogalmazott a szóvivő. Washington korábban többször is hangsúlyozta, hogy szíriai jelenléte csupán addig indokolt, amíg nem sikerül legyőzni az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szír földön harcoló egységeit.

A múlt héten szombatra virradóra - az Egyesült Királysággal és Franciaországgal közösen - végrehajtott légicsapás egyszeri volt, és célja a kelet-gútai térségben lévő Dúma városában április 7-én elkövetett vegyifegyver-támadás megtorlása, elrettentés a további vegyifegyver-támadásoktól, illetve a szíriai vegyifegyver-készletek megsemmisítése volt - hangzott a washingtoni közlemény.

Az Egyesült Államok és szövetségesei a damaszkuszi kormányzatot tartják felelősnek a vegyifegyver-támadásért, s mint a Fehér Ház szóvivője pénteken közölte: "nagyon megbízható" hírszerzési információk megerősítik, hogy az ideggázzal elkövetett támadásért Damaszkusz a felelős.