Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A megbeszéléseken egyebek mellett abban állapodtak meg, hogy lemondanak rendezvényeiken a hangos zenéről, valamint egyperces csenddel emlékeznek meg az áldozatokról - idézi az MTI.

Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke úgy fogalmazott, ez a "barbár tett egy ilyen életvidám európai városban, mint Barcelona, újabb támadás volt egész Európa és a szabad nyugati világ ellen".

Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje megerősítette Merkel bejelentését a kampány korlátozásáról. Kijelentette, politikai nézetkülönbségeik ellenére abszolút egyetértettek abban, nem hagyhatják, hogy teret nyerjen a terror, és együtt kell szembeszállniuk a nyitott társadalmak elleni támadásokkal.

Thomas de Maiziere német belügyminiszter reggel elrendelte, hogy a német hivatalokon országszerte félárbócra engedjék a zászlókat. A legfrissebb információk szerint 13 német állampolgár sérült meg a merényletben, egy részük életveszélyesen, és az sem kizárt, hogy a halálos áldozatok között is vannak németek.

(A másik katalóniai merényletről itt, a magyar sérültről itt olvashat.)