Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A választási kampány az egyhangúlag elfogadott határozat publikálásának napjától kezdődik majd, ami Andrej Klisasz, a ház alkotmányjogi tanácsának elnöke szerint hétfőre, december 18-ra várható. A Szövetségi Tanácsnak elvileg öt nap áll rendelkezésére a dokumentum közzétételére.

A pártok a kampánystart után tartják majd meg választási kongresszusaikat, a független jelöltek pedig - Vlagyimir Putyin elnök ebben a minőségben indul - szintén ekkortól hívhatják össze támogató csoportjaik ülését.

A választás napjának kiírását a nyomtatott sajtón belül a hivatalos lapokban, a Rosszijszkaja Gazetában és a Parlamentszkaja Gazetában, valamint az online hivatalos közlönyben kell megjelentetni. A kampány kezdetének szempontjából a portálon való megjelenés a mérvadó.

Ella Pamfilova, a Központi Választási Bizottság elnöke a felsőházban kijelentette, hogy az elnöki posztra a jelenlegi állás szerint legkevesebb 23-an pályáznak. Hozzátette, hogy a független jelöltek hivatalos bejegyeztetéséhez 300 ezer, a pártjelöltekéhez pedig 100 ezer aláírás szükséges.

Pamfilova közölte, hogy az általa vezetett testület a Putyint támogató aláírásokat is tüzetesen ellenőrizni fogja, és hogy az elnök sem számíthat részrehajlásra. Hangsúlyozta, hogy minden jelölt egyenlő elbánásban részesül.

Megismételte, hogy köztörvényes elítéltetése miatt Alekszej Navalnij ellenzéki aktivista nem indulhat az elnökválasztáson.
Ezt sokan politikailag motivált döntésnek tekintik Oroszországban.

A közvélemény-kutatások szerint a márciusi választás abszolút esélyese a hivatalban lévő elnök.

Fotó: Pixabay.com