Gyakori dugókat okoz az M1-es autópálya Tatabánya és Bicske közti szakaszán, hogy Szárliget térségben új autópálya csomópont épül. A jelek szerint semmi más nem indokolja az építkezést, mint az, hogy itt van a környékbeli mágnás, Mészáros Lőrinc ásványvizét gyártó Vivienvíznek a palackozóüzeme - írja a G7 hírportál.

Elvileg nem csak a Vivienvíz található az új csomópont mellett, hanem az M1 ipari park is. Az ezt üzemeltető Bicske-M1 Ipari Park Kft. azonban 2018-ra megszűnt, így a Vivienvízen kívül egyetlen cég sincs a parkban.

Felmerülhet, hogy a szomszédos falvaknak volt fontos az új csomópont. A 2018-as adatok alapján 2494 fős falu településfejlesztési koncepciója 2018 decemberében készült el. Ebben egyáltalán nem szerepel az új csomópont ötlete. Sőt, a szakemberek szerint a településnek enélkül is kiváló a közlekedési kapcsolata:

Míg ezzel a csomóponttal nagyon sietnek, addig mással nem. Az M1-es autópályát az M0 és Tatabánya között a közeljövőben szeretnék 2×3 sávosra bővíteni. A tervezés során további csomópontok építését is szükségesnek látják a tervezők (egyet Biatorbágynál, egyet Bicske keleti térségében). Ezek építése azonban várhatóan csak a sztráda 2021 után kezdődő bővítésekor indul.