Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jeff Sessions, a szerdán megszavazott új igazságügyi miniszter a Fehér Ház Ovális Irodájában letette hivatali esküjét, és Donald Trump ezt megelőzően írta alá az elnöki rendeleteket.

Az egyik elnöki rendelet a drogkartellek felszámolására irányul, a másik különleges munkacsoport felállítását javasolja az Egyesült Államokban elharapódzó erőszakos bűnözés visszaszorítására, a harmadik pedig a rendőrök elleni erőszak megfékezését célozza. Mindehhez Trump a belbiztonsági és az igazságügyi minisztérium közreműködésére számít.

Az eskütételi ceremónián mondott rövid beszédében az elnök a bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelem "új korszakát" ígérte, s hangsúlyozta, hogy megtöri "az országban eluralkodott bűnözők kartelljeit, amelyek tönkreteszik fiataljainkat". Trump szerint új korszak kezdődik az igazságszolgáltatásban, mégpedig azonnal.

Az új igazságügyi miniszter Jeff Sessions a bevándorlásra utalva kifejtette, hogy "véget kell vetnünk a törvénytelenségnek, amely veszélyezteti a közbiztonságot". Mint fogalmazott: a bevándorlás jogszerű rendszerére van szükség, olyan rendszerre, amely az Egyesült Államok népének érdekeit szolgálja.

A Fehér Ház az eskütétel után jelentette be, hogy Trump elnök a jövő héten a Fehér Házban fogadja Justin Trudeau, kanadai miniszterelnököt.