Egy moszkvai étteremben afrikai sündisznókat lehet babusgatni a kávézás, sörözés mellett - számolt be helyszíni riportban a Moscow Times. A különleges lehetőség azonban nincs ingyen: hétköznaponként 360 rubelért (1600 forint), hétvégenként 480 rubelért lehet egy órán át haverkodni egy-egy aranyos kis sündisznóval. Az állatok nem dolgoznak folyamatosan. Hetente három nap kimenőt kapnak.

Annak, aki cirógatni akarja a sündisznókat, szigorú szabályokat kell betartania. Az első az, hogy nem szabad hangoskodni a környezetükben, a második, hogy a megfelelő pozícióban kell tartani őket. A sünik érzékenyek az arcukat érő ingerekre. A harmadik szabály, hogy nem szabad kivenni őket a dobozaikból, végül a negyedik, hogy a fülük tövét szabad babusgatni.

A sündisznókávézó nem az egyetlen ilyen típusú vendéglátóegység az orosz fővárosban. Van macska-, nyuszi-, bagoly- és mosómedve-simogató is, sőt, az igazán furcsa szórakozásra vágyó vendégek pókokat is babusgathatnak az egyik helyen. Oroszországban 2020-ban fognak elfogadni egy törvényt, amely szabályozza az ilyen szolgáltatásokat, annak érdekében, hogy megfelelő állatvédelmi szabályok betartásával végezzék ezt a tevékenységet.