Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A helyiek abban bíznak, hogy az újabb mérésekkel véget vethetnek a találgatásoknak, hogy a világ legmagasabb hegye némileg zsugorodott a 2015-ös földrengés következtében - írta a portál.

A hegy hivatalos magassága 8848 méter, ezt az adatot elsőként egy 1954-es indiai földmérés rögzítette. Ezt követően számos más csoport is végzett méréseket a hegycsúcson, de továbbra is az 1954-es mérés eredményét tartják a leginkább elfogadottnak.

Négy kormányzati földmerő kel útra szerdán, a Himalája hegységben lévő Mount Everest felé. Már két évet töltöttek azzal, hogy tökéletesítsék módszereiket a hegycsúcs megmérésére, és felkészüljenek azokra a szélsőséges körülményekre, amelyek a világ tetején fogadják majd őket.

Az Ázsia egyik legszegényebb országának számító Nepál eddig nem végzett saját mérést a Mount Everest magasságáról. Egy amerikai csoport GPS-technológiával készült, 1999-es mérése két méterrel magasabbnak mérte a Mount Everestet. Ezt az adatot azonban csupán az Egyesült Államok nemzeti földrajzi társasága használja, a mérés eredményét nem igazán ismerték el.