Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Februárban az előző havihoz képest szezonális és naptári kiigazítással 4,2 százalékkal, 2017 januárja óta a legnagyobb mértékben esett vissza a német feldolgozóipari vállalatok új megrendeléseinek volumene - áll a statisztikában.

A piac a megrendelések 0,3 százalékos növekedését várta februárban az előző havihoz képest.

Az egy évvel korábbihoz képest naptári kiigazítással 8,4 százalékkal csökkentek a feldolgozóipari ágazat vállalataihoz beérkezett új megrendelések.

A felülvizsgált adatok alapján januárban a megrendelések az előző hónaphoz viszonyítva szezonális és naptári kiigazítással 2,1 százalékkal csökkentek, éves összevetésben pedig 3,6 százalékkal csökkentek.

Februárban a feldolgozóipar belföldi megrendelései az előző havihoz képest 1,6 százalékkal csökkentek, külföldi megrendelései pedig 6,0 százalékkal esetek vissza. Az euróövezeti országokból érkező megrendelések 2,9 százalékkal csökkentek, más országokból pedig 7,9 százalékkal.

A félkész termékek gyártóinak a megrendelései 0,9 százalékkal csökkentek az előző havihoz képest februárban, a termelőeszközök gyártóinak a megrendelései 6,0 százalékkal, a fogyasztási cikkeket gyártó vállalatok megrendelései pedig 3,5 százalékkal.

Ahogy azt a Napi.hu részletesen bemutatta, a szakértők egyre jobban félnek attól, hogy recesszióba fordul a német gazdaság.