Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Trump a voksok 46,6 százalékát kapta. Mögötte Marco Rubio floridai szenátor végzett, aki a szavazatok mintegy 23,5 százalékát szerezte meg. A texasi Ted Cruz a voksok 20,2 százalékát, Ben Carson sebészprofesszor 5,6 százalékát, Ohio állam kormányzója, John Kasich pedig 3,7 százalékát szerezte meg.

A New York-i milliárdos ingatlanmágnás ezzel újabb lépést tett, hogy megszerezze a republikánus elnökjelöltségét, miközben két legfőbb vetélytársa, Rubio és Cruz az agresszív kampányolás ellenére is jócskán lemaradt tőle.

Győzelmi beszédében Donald Trump hangsúlyozta, hogy nyert a férfiak és a nők, a fiatal és az idős korosztály, a tanult és a kevésbé tanult rétegek körében egyaránt. Kiemelte, hogy a spanyol ajkú nevadaiak 46 százaléka rá szavazott, és fontosnak tartotta megemlíteni, hogy az evangéliumi keresztények jelentős és befolyásos tábora is mögé állt.

A különböző amerikai televíziós és rádiós műsorokban megszólaltatott nevadaiak szinte kivétel nélkül arról beszéltek, hogy dühösek Washingtonra, a politikai elitre, és felháborítja őket, ahogyan a szövetségi kormány az ország ügyeit intézi. Pontos adatokat nem tettek közzé, de a választásra jogosultak közül sokan jelentek meg a jelölőgyűléseken. A tömeg több helyen némi zavart is okozott; akadt, ahol duplán szavaztak, máshol nem volt elegendő szavazócédula. A szavazócédulákat összegyűjtő önkéntesek némelyikén Trump-feliratú trikó virított, ami sokakat felháborított.

Trump a kampányban ugyan nem járta a kisvárosokat, Nevada két nagyvárosára, Las Vegasra és Renóra összpontosított, de jól szervezett helyi hálózattal dolgozott.