Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fogyasztási cikkek, a kozmetikumoktól a háztartási berendezésekig terjedő széles körére vonatkozó mintegy 60 százalékos importvám-csökkentés július elsején lép hatályba.

Kínát kereskedelmi partnerei, elsősorban is az Egyesült Államok már hosszabb ideje igyekeznek rávenni arra, hogy importja növelésével mérsékelje külkereskedelmi többletét. Kína már decemberben is csökkentette mintegy kétszáz cikk, egyebek között élelmiszerek, gyógyszerek és ruházati cikkek importvámját átlagosan 7,7 százalékra 17,3 százalékról - írja az MTI.

A mostani importvám-csökkentés keretében a ruházati cikkek, cipők, konyhai felszerelések és fitnesz termékek importtétele átlagosan 7,1 százalékra csökkent 15,9 százalékról, a mosógépek és hűtőszekrények importvámja pedig 20 százalékról 8 százalékra. (Meglepőt lépett Kína.)

A feldolgozott élelmiszeripari termékek, például halkészítmények vagy ásványvizek importétele 15,2 százalékról 6,9 százalékra csökkent.

A bőr és hajápolási cikkek és más kozmetikumok, valamint gyógyászati és egészségügyi cikkek importvámja 8,4 százalékról 2,9 százalékra csökken. Egyes gyógyszerek pedig, mint például a penicillin vagy az inzulin vámmentességet kapnak.