Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A független köztársaságként működő csendes-óceáni miniállam, a húszezres lakossággal rendelkező Palau lett a világ első országa, amely  2020. január elsejétől teljesen betiltotta a kereskedelmi forgalomban használható naptejek, napolajok, krémek használatát és értékesítését - írja az Index a BBC-re hivatkozva.

Palaun ma már szinte mindenki az idegenforgalomból, esetleg a kókuszdió-termesztésből él, ezért a kis állam szeretné óvni búvárparadicsomait és korallképződményeit a naptejek káros hatásától. A tiltás összesen tíz olyan összetevőt sorol fel, amelyek közül bármelyik megléte kizárást jelent , mert azok veszélyesek a természetre - hirdette ki Tommy Remengesau elnök. A kutatások szerint évi több ezer tonna naptej csapódik le a korallokon világszerte, amely pusztítja a korallokat is, de a zátonyok körül élő halfajok fiatal egyedeit is.

Korábban Hawaii, az Egyesült Államok szigetállama jelentett be hasonló intézkedést. A kozmetikai cégek is léptek, megkezdték ugyanis a korallokat nem károsító, "minden mentes" napvédőszerek fejlesztését.