Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A skóciai Aberdeenshire-ben élő Fred és Lesley Higgins a saját bőrén tapasztalhatta meg az igazságát annak a mondásnak, miszerint minden jó, ha vége jó - derül ki a BBC cikkéből. A házaspár az Euromillions szerencsejáték rendszeres résztvevője, ennek jegyében megtették tétjeiket a július 10-ei húzás előtt is. Amikor megvolt az eredmény Higgins úr elzarándokolt a lottózóba, hogy újabb szelvényt vegyen.

Megkérte az eladót, hogy a gép segítségével ellenőrizze a számokat. Az eredmény - mint eddig mindig - az a lesújtó információ volt, hogy nem nyertek. A 67 éves nyugdíjas erre rutinos mozdulattal kettétépte a szelvényt és kidobta a papírkosárba. A gép azonban meggondolta magát, és azt az üzenetet küldte, hogy vegyék fel a kapcsolatot Camelottal.

Nem 5,7, hanem majdnem 58

Futás a szemeteshez, kiguberálta a papírokat, majd hazament. Otthon ellenőrizte a számokat, és azt a felfedezést tette, hogy feleségével együtt majdnem 58 millió fontot nyertek. Ez 21 milliárd forint, amivel a Napi.hu kiadásában megjelenő A száz leggazdagabb listáján az 50. helyre kerültek volna. Az volt a szerencséjük, hogy a számok nem sérültek meg, amikor széttépték a szelvényt.

Higginsék beszámolójából kiderült, hogy először azt hitték 5,7 millió fontot nyertek. Később jöttek rá, hogy az összeg valójában 57,975 millió font. Higgins úr az Audinál dolgozott, 57 éves felesége a kikötői hatóság adminisztratív alkalmazottja volt, így eddig sem éltek rosszul. Arra azonban nem volt lehetőségük, hogy beutazzák a világot vagy külföldön éljenek. Most már van.

Nem skótok a skótok

Az Euromillions eddigi legnagyobb nyereményét, 161 millió fontot (mai árfolyamon több mint 58 milliárd forint, nagyjából a Kőröshegyi-völgyhíd ára) szintén egy skót házaspár, Chris és Colin Weir vitte el 2011 júliusában. A pénzből támogatták a Skót Nemzeti Pártot, jelentős összeget fektettek a Partick Thistle fociklubba és megalapították saját Weir Trustjukat amely skót jótékonysági szervezeteket támogat.

A fotó forrása: Shutterstock