Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai feldolgozóipar augusztusi beszerzésimenedzser-indexe 52,8 pontra csökkent a júliusi 53,3 pontról. Elemzők előzetesen 53,3 pontos augusztusi adatra számítottak.

Az Egyesült Államok IHS Markit által mért feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe 2014 augusztusában érte el eddigi legmagasabb, 57,9 pontos értékét, majd tavaly májusban 50,7 pontos mélypontra jutott.

Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza az eredményhez fűzött kommentárjában kiemelte: az év második fele jól indult az amerikai gyártók szempontjából, a feldolgozóipar bővülése júliusban négyhavi csúcsra jutott, azonban az augusztusi adat némileg csalódást keltő, annak ellenére, hogy még mindig az 50 pontos határ felett van.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi. Az előzőnél magasabb 50 pont feletti érték a növekedés ütemének gyorsulását tükrözi.

Szintén pénteken megjelent adatok szerint a várt stagnálás helyett nőtt a munkanélküliségi ráta augusztusban az Egyesült Államokban.