Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Jog és Igazságosság (PiS) kormánya a 2019. őszi lengyelországi parlamenti választásokra készülve már most megcélozta a nyugdíjasokat - derül ki a gazeta.pl cikkéből. Jövőre határozottan jobb ajánlataink lesznek a nyugdíjasoknak, de még korai erről beszélni - mondta titokzatosan a jövő évi parlamenti választásokra is utalva Elzbieta Rafalska család- és munkaügyi miniszter a varsói közrádióban.

Arra a kérdésre, hogy a nyugdíjasoknak is bevezetik-e az 500+ programot, nem adott egyértelmű választ. A lengyel lapok, kérdőjellel ugyan, de azt feltételezik, hogy ez lesz a PiS ütőkártyája a választásokon. A 2015-ös szavazáson sokak szerint a 500+ ígérete volt a PiS legjobb húzása. Az azóta bevezetett családipótlék-kiegészítést, gyermekenként havi 500 zlotyt (38 ezer forint) minden második, harmadik stb. gyermek után kapják a családok.

Az 500+ kiterjesztése a nyugdíjasokra évek óta napirenden van. A miniszter asszony egy éve nem vetette el a lehetőséget. Sajtótalálgatások szerint valószínűleg minden nyugdíjas megkapja, aki a minimális 2000 zlotys nyugdíjjal rendelkezik. Ez évi egyszeri támogatásként hatmillió embert érintene. Vélhetően éppen azért tehették jégre a nyugdíjas 500+ ötletét, hogy a választások előtt vehessék újra napirendre.

A fotó forrása: Kummer János/Napi