Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Margit néni 37 évet dolgozott gyógyszertárban, aztán két infarktus után elköszöntek tőle. Leszázalékolták, így tavaly valamivel több, mint 43 ezer forintot kapott havonta. Mivel ez nem haladta meg a 28 500 forintos minimálnyugdíj 150 százalékát, jogosult volt a közgyógyellátásra: gyógyszereinek megvásárlásához havi hatezer forintot kapott - írja a Népszava.

A nyugdíjemelés nekem egy bő ezrest hozott havonta, összességében azonban ötezer forint mínuszt - mondja az asszony. - Mivel kicsúsztam a 150 százalékból, elbuktam a támogatást. Először az önkormányzatnál próbálkoztam, de azt mondták, nem tehetnek semmit. Javasolták, hogy írjak egy kérvényt a kormányhivatalnak. Megtettem, ám elutasítottak. Amikor pedig bementem személyesen Kaposvárra, úgy beszéltek velem, mint egy kutyával.

Egy másik példa a Dráva menti településen élő Aratóék esete. - A feleségem éppen befért a közgyógyba - mondta a férj -, és jogosultak voltunk lakhatási segélyre is. Az emeléssel az asszony egy ezressel átesett a határon, a kettőnk nyugdíja pedig meghaladta a lakhatásiét: összesen 14 ezer forintot veszítettünk, ami nagyjából egy heti kosztpénzünk. Vagyis most háromhetit kell elosztanunk egy hónapra, ráadásul a gyógyszerek is drágultak. Nem tudom, mi lesz velünk télen, csak fele annyi fát tudtunk venni, mint korábban.