Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az M5S szenátusi és képviselőházi frakcióvezetője közös nyilatkozata hangsúlyozza: "azoknak az országoknak, amelyek nem csatlakoznak a menekültek áthelyezésekhez, és mindazoknak, akik válaszra sem méltatják Olaszország segélykérelmét, véleményünk szerint nem kellene több európai forrásban részesülnie. És ezen országok között jelenleg Magyarország is szerepel".

Az Olasz Testvérek (FdI) jobboldali parlamenti párt üdvözölte Matteo Salvini és Orbán Viktor találkozóját.

A balközép Demokrata Párt (PD) tüntetést hirdetett meg kedden Milánóban Salvini, Orbán, illetve az általuk képviselt "egoista és szögesdrótos" Európa ellen. A tiltakozás helyszíne a milánói prefektúrához közeli Babila-tér lesz. "Salvini és Orbán a gyűlölet és a megosztottság Európájának vezetői, Visegrádi Uniót akarnak létrehozni Olaszországgal"- nyilatkozta Emanuele Fiano a PD képviselője az MTI beszámolója szerint.

Matteo Salvini a jobbközép koalíció vezetője korábbi bejelentése szerint kedden, a milánói prefektúra épületében találkozik Orbán Viktorral. A találkozó témája az európai migrációs politika lesz.

A jobbközép koalícióhoz tartozó Olasz Testvérek (FdI) jobboldali parlamenti párt üdvözölte a találkozót. Az FdI parlamenti frakcióvezetői szintén együttesen hangsúlyozták, hogy a Ligával osztják a magyar miniszterelnök iránti barátságot és politikájának tiszteletét. Az FdI közleménye szerint a Giuseppe Conte vezette olasz kormánynak tisztáznia kellene, hogy helyet ad-e az M5S "félrebeszélő" kijelentéseinek.

Örülünk hogy a belügyminiszter azzal találkozik, aki igyekszik gátat szabni az illegális bevándorlók inváziójának, amelynek Európa az áldozata. Reméljük, hogy a találkozó a következetes, népeinket védő közös politikát erősíti - tette hozzá az FdI.

A jobbközép Hajrá Olaszország (FI) szerint az M5S elhatárolódása a kormánypártok egyre határozottabb megosztottságára utal és azt bizonyítja, hogy a római kormány migrációs politikája egyáltalán nem olyan egységes.

A kép forrása: Shutterstock.