Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Rai megbízásából készült mérés szerint a szavazatok 29-32 százalékát szerezhette meg az Öt Csillag Mozgalom (5 Stelle). Ezzel a Matteo Renzi korábbi miniszterelnök vezette Demokratikus Párt (Partito Democratico) előtt végzett, amely 20,5-23,5 százaléknyi szavazatot kaphatott (koalíciós partnereivel ez akár 28,5 százalékra is felkúszhat).

Mögöttük fej-fej melletti küzdelem alakult ki: a Silvio Berlusconi botrányhős, szintén egykori kormányfő által életre hívott Hajrá, Olaszország! (Forza Italia) jobbközépnek mondott szövetség és a Lega északi-regionális párt 13-16 százalék között végezhetett. A poszt-/neo-fasiszta Olasz Testvériség (Fratelli d'Italia) a várakozásokat alulmúlva 4-6 százalékos eredményt ért el- írja a Corriere.

A hibahatár 3 százalék volt.

A jelenlegi helyzetben tehát önerőből senkinek sincs többsége. Az elitellenes Öt Csillag Mozgalom egyelőre kevés külső támogatóra számíthat, míg Renzi és Berlusconi elutasította korábban, hogy összefogjanak egymással. A Fratelli d'Italia valószínűtlen koalíciós partner egyelőre mindenki számára.

Végeredmény nagyjából hétfő, hajnali 2-kor várható.

A fotó forrása: Alberto Pizzoli/AFP.