Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerdán közölt legújabb előrejelzése szerint a hazai össztermékhez (GDP) viszonyított olasz államadósság 2019 és 2024 között állandóan nőni fog, 2024-ben a GDP 138,5 százaléka lesz. A GDP-arányos államadósság tavaly 132,1 százalék volt.

Egy másik nemzetközi intézmény, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) is borúlátóan vélekedik az olasz államadósság alakulásáról. Április eleji jelentrésében ugyanis azt közölte, hogy az idei hiány a GDP 133,8 százaléka, jövőre 134,8 százaléka lesz.

Az IMF szerdán közölt jelentése szerint az államadósság refinanszírozására a GDP jelentős hányadát, 24,7 százalékát kell majd fordítani 2021-ben.

Az olasz gazdaság tavaly 0,9 százalékkal nőtt. Az IMF legújabb előrejelzése szerint az olasz hazai össztermék idén 0,1 százalékkal bővül.

Az olasz gazdaság statisztikailag tavaly recesszióba került, miután a harmadik negyedévi 0,1 százalék után a negyedik negyedévben is 0,1 százalékkal zsugorodott a hazai össztermék az előző negyedévhez képest. Az éves GDP-növekedés a harmadik negyedévi 0,6 százalék után a negyedikben nulla százalék lett.