Évek óta most hallani először komoly belső kritikákat a Fideszben, miután még nem csillapodtak le a kedélyek az októberi önkormányzati választáson elszenvedett kudarc óta - derül ki a Népszava cikkéből. Lázár János volt kancelláriaminiszter például a közelmúltban a hódmezővásárhelyi Rádió 7 csatornának azt mondta: a Fidesznek nyitottabbá kell válnia a fiatalok felé és meg kell hallgatnia az emberek problémáit.

Répás József Kiskunlacháza kormánypárti polgármestere szerint stratégiai hiba volt kizárni a polgármestereket a parlamentből. A Fidesz elnöksége jó ideje csak az országgyűlési frakcióra koncentrál, miközben a választókhoz mégiscsak a polgármesterek állnak a legközelebb. Úgy véli, Orbán Viktor sincs tisztában az ország valós állapotával, és azt is el tudja képzelni, hogy a környezete tudatosan tart tőle vissza információkat.

A Népszava úgy tudja, hogy a Fidesz januári elnökségi ülésein vonhatják le a választások tanulságait. A 24.hu 15-20 választókerületi elnök leváltásáról írt. Januárban dönthetnek arról is, milyen politikát kövessenek a választásokig. Ezzel kapcsolatban egy képviselő nemrég azt mondta, a 2020-as év durvább lesz a tavalyinál, de békésebb, mint 2021. és 2022. Lázár János szerint "az elmúlt harminc év legdurvább, legvadabb és legfontosabb választási kampánya következik 2022-ben".