Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cirkálórakéták kilövésére is alkalmas és modern védelmi rendszerrel felszerelt fregattot az orosz haditengerészet vezényelte át. Ha a hajó eléri célállomását, épp az Aszad-rezsim szárazföldi állásai és a szíriai hadsereg légi támaszpontjaira Tomahawk-rakétákat kilövő két amerikai hadihajó, a USS Porter és a USS Ross között fog állomásozni - írja az Index.hu.

"A politika és egyáltalán az, ami most az Egyesült Államokban történik, ismételten aláhúzza azt a vigasztalan tényt, hogy ez ma a legkiszámíthatatlanabb ország" - mondta Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő az állami televízióban az MTI tudósítása szerint.

Zaharova szerint a legnagyobb probléma, hogy Washingtonnak nincs stratégiája a Közel-Kelet, konkrétan Szíria vonatkozásában, és általában hiányzik a külpolitikai koncepció az új adminisztrációnál. Fizikailag nem voltak képesek ezt kialakítani, minthogy az elit többi része fél éve harcol velük, és nem engedi kibontakozni Trump csapatát, vélte a szóvivő.

Bár megértést kell tanúsítani az amerikai belpolitikai helyzet iránt, de nem engedhetők meg olyan akciók, mint a szíriai Homsz tartományban lévő légi támaszpont elleni rakétatámadás.

Csütörtökön az amerikai hadsereg Donald Trump elnök parancsára 59 Tomahawk robotrepülőgépet lőtt ki a szíriai Sarját légi támaszpontra. A hadsereg ezzel torolta meg a szíriai hadseregnek az ellenzék ellen végrehajtott korábbi, állítólagos vegyifegyver-támadását.