Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A robbanás a hajnali órákban történt, a Kolonaki kerületben található Areopagoszi Szent Dénes katedrális előtt. A templommal szemben található a görög központi bank épülete is - írja a hvg.hu az MTI-re hivatkozva.

A könnyebben megsebesült rendőrt kórházba vitték, a rendőrség terrorelhárító egysége a környéken biztonsági kordont állított fel, és vizsgálják a biztonsági kamerák felvételeit. Egyes lapok forrásai szerint egy templomi kisegítő is megsérült.

A merénylet elkövetőjeként eddig senki nem jelentkezett, a hatóságok szélsőbaloldali vagy anarchista csoportokra gyanakodnak. Az utóbbi években ezek a csoportok több hasonló merényletet követtek el, elsősorban bankok, közintézmények és diplomáciai képviseletek ellen.

Tíz nappal ezelőtt házi készítésű pokolgép robbant fel a Szkaj médiacsoport épülete előtt, jelentős károkat okozva. Személyi sérülés akkor nem történt, a hatóságok az esetet azonban "a demokrácia elleni támadásnak" minősítették. Az akkori robbantás elkövetőjeként sem jelentkezett egy csoport sem.