Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hírt a hvg.hu közölte az MTI-re hivatkozva.

A királyság még komolyabb intézkedésekkel válaszol, ha valamiféle szankciókkal sújtják. Teljes mértékben visszautasítja a fenyegetéseket és próbálkozásokat, hogy megingassák, gazdasági szankciókkal sújtsák, politikai nyomás alá helyezzék, vagy megismételjék róla a hamis állításokat - mondta egy névtelenséget kérő kormányzati forrás az SPA hírügynökségnek.

Donald Trump amerikai elnök egy televíziós interjúban szombaton kijelentette, hogy az Egyesült Államok szigorúan megtorolná, ha kiderülne, hogy a szaúdi vezetés áll Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró eltűnése mögött. Az ellenzéki hírlapírónak az után veszett nyoma, hogy október 2-án bement hazájának isztambuli konzulátusára, hogy közelgő esküvőjéhez beszerezze a szükséges hivatalos dokumentumokat.

A The Washington Post című amerikai napilap - amelynek a szaúdi újságíró is munkatársa volt - csütörtökön internetes oldalán azt közölte, hogy a tudomására jutott hang- és videofelvételek szerint Hasogdzsit meggyilkolták a képviselet épületében. Rijád ezt tagadja, és azt állítja, hogy az újságíró szabadon távozott a konzulátusról.

A szaúdi uralkodócsalád egyik befolyásos tagja, Háled el-Fejszál herceg, Mekka kormányzója Törökországba utazott, és találkozott Recep Tayyip Erdogan török államfővel az eltűnés ügyében - közölte pénteken két bennfentes forrás is, részletek ismertetése nélkül.

A szaúdi tőzsdeindex az amerikai szankciók kilátásba helyezésének hatására hét százalékot esett, ami a legnagyobb csökkenés 2014, az olajárak beomlása óta.

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.