Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Január elsejétől június végéig 9,725 millió külföldi turista kereste fel az adriai államot, ahol 49,672 millió vendégéjszakát töltöttek, mindkét adat 5,3 százalékos bővülést mutatott a tavalyi hasonló időszakhoz képest. A magyar turisták száma ugyanakkor az átlagot meghaladóan, 7,5 százalékos bővüléssel 338,8 ezerre emelkedett, a vendégéjszakák száma pedig 7 százalékkal 1,662 millióra nőtt.

A képviseletvezető jelezte, amennyiben folytatódik az eddigi tendencia, a magyar turisták tavalyi 572 ezres létszáma az idén átlépi a 600 ezres számot. A magyar vendégéjszakák száma a múlt évben 10 ezerrel meghaladta a 3 milliót, az idén ez a rekord is megdőlhet.

A Horvátországba látogató turisták által legkedveltebb városok sorrendjében Dubrovnik áll az első helyen, amelyet Rovinj, Porec, Split és Medulin követ, míg a magyarok közül a Kvarner-öböl és az Isztriai-félsziget településeit keresik fel legtöbben. (Figyelmeztetés a Horvátországba utazóknak!)

Az idei statisztikai adatokból az is kiderül, hogy az év első hét hónapjában a turisták 19,6 millió éjszakát magánszállásokon töltöttek, 14 milliót szállodában, 10,4 milliót pedig kempingben. A fennmaradó rész az egyéb szálláshelyek - mint például a hajók - között oszlik el - ismertette az idegenforgalmi szakember.

A kép forrása: Pixabay.