Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idén nyári helyzet nem ismétlődhet meg, nem elfogadható, hogy újra ilyen mértékű késések legyenek. Ennek nyomán a német kormány több intézkedést is javasolt a helyzet kezelésére - mondta egy konferencián.

Idén a Lufthansa, illetve fapados leányvállalata, az Eurowings Carsten Spohr vezérigazgató szerint a késések nagyobb részéért felelt és emiatt az unió 261-es irányelve szerint 250 millió euró kártérítést fizettek ki az utasoknak - írja a portál.

A német légitársaság azt tervezi, hogy jövőre több gépet, illetve nagyobb számú hajózó személyzetet biztosít a nagy német repülőtereken és 600 fős létszámbővítést hajt végre a jobb kiszolgálás érdekében. Hat Airbus A320-ast készenlétbe helyeznek, amelyeket akkor vetnének be, ha egy járat előre láthatólag túl sokat késne, így helyre billenthető lehet a menetrend. A műszaki hibából eredő kiesést elkerülendő a Lufthansa télen keményebben nekifekszik majd a karbantartásoknak.

A német kormány döntései között szerepel, hogy a késésről szóló információkat idejében tudatják az utasokkal, ehhez egy mobilalkalmazás kidolgozását is elrendelték, amely a kártérítés igénylésében is segítséget nyújtanak az utasoknak.

A nyáron a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) többször is hangsúlyozta az unió légiközlekedésével kapcsolatban a késések jelentőségét. A szervezet kimutatásai szerint ma Európában működik a világ kapacitás-hiányos repülőtereinek fele.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.