Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyel WysokieNapiece.pl portál (a szó jelentése: magasfeszültségű) információi szerint elképzelhető, hogy a Volkswagen e-Crafter néven elektromos kisteherautót fog gyártani a Poznan melletti lengyelországi üzemében - vette át a hírt a gazeta.pl.

A német autógyártó két helyszín között ingadozik a gyártás ügyében: az egyik a németországi Hannover, a másik a Poznan közelében levő Bialezyce, ahol tavaly óta a Crafter benzines változatát állítják elő. A végső megoldás az lehet, hogy a termelés Lengyelországban zajlana, Hannoverben pedig az elektromotorizációs terület kompetenciaközpontja működne.

Ez a sokadik lengyelországi villanyautó-projekt: saját kisautó előállítását is tervezik, amit a helyi energiaszolgáltatók finanszíroznának és kölcsönzési szolgáltatás is indul. A hannoveri vásáron bemutatta elektromos meghajtású kisteherautóját a Magyarországon a traktorairól ismert Ursus gyár.

Az elvi modell egyelőre csak prototípus, de az Ursus és a H. Cegielski-Poznan éppen Hannoverben írt alá szerződést a 3,5 tonna tömegű elektromos kisteherautó tervének kidolgozásáról. A HCP a motort tervezi, az Ursus minden mást és gyártani fogja a járművet, a melynek szállítási kapacitása 1,1 tonna lesz.