Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ezzel a S&P szerint 0,6 százalékkal csökken az amerikai GDP a negyedik negyedévben. A hitelminősítő egyúttal 3-ról 2 százalék körüli értékre rontotta le az amerikai gazdaság idei növekedésére vonatkozó korábbi becslését.

A S&P felhívta a figyelmet arra, hogy Washingtonban most, a szövetségi kormányzat mint több mint két hétig tartó leállása és az adósságplafon emelése körül ugyanennyi ideig folytatott huzavona után, mindössze ideiglenes megoldás születetett. A politikusoknak a jövő év első hónapjaiig kevés idő áll rendelkezésükre egy hosszú távú kompromisszum kidolgozásához, ami várhatóan kihat majd a fogyasztói és a vállalkozói bizalomra.

"Ha az emberek attól félnek, hogy a kormányzati szintű katasztrófapolitika ismét felbukkanhat majd, és azzal együtt egy újabb leállás jöhet, vagy valami, ami még annál is rosszabb, akkor továbbra is félni fognak attól, hogy megnyissák a csekkfüzeteiket" - áll a hitelminősítő jelentésében.

A Standard & Poor's 2011-ben, az akkori hasonló válság után megvonta az Egyesült Államoktól az AAA szuverén osztályzatot, egy fokozattal, AA+-ra rontva az ország besorolását.