Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A gazdák kétségbeesésükben levágják egészséges állataikat is, hogy legalább valamennyi pénzt kereshessen a hús eladásával. Mert ha valahol megjelenik a kórokozó, ott el kell pusztítani minden sertést, amely kapcsolatba kerülhetett vele. Európa második legnagyobb sertésfarmján, Tichileºti-ben  például (miután a bukaresti állategészségügyi laboratórium igazolta az afrikai sertéspestis vírusát egyik állatukban) több mint 140 ezer sertés kényszervágását rendelték el - derül ki a portál cikkéből.

A megyében további két farmon is igazolták a vírus jelenlétét.

Gicu Drãgan, a Brãila megyei állategészségügyi igazgatóság vezetője azt nyilatkozta, hogy a Duna vizében terjed a fertőzés. Az utóbbi napokban több fertőzött disznó tetemét találták meg a vízben. Egy fotóval bizonyított bejegyzés szerint a "Duna-deltája tele van afrikai sertéspestisben elhullott állatok tetemével".

A járvány lefelezte Románia sertéshúsexportját, szakértők szerint a következő évben hiányt várható az országban. Eddig már megsemmisítettek 130 ezer állatot, miután tizenegy megye 159 településéről jeleztek fertőzéseket.

Fotó: AFP Photo/Daniel Mihailescu.