Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a 2011 és 2014 közötti három szezonban 300 sportfejlesztési program esetén állapította meg, hogy részben vagy egészében szabálytalanul használták fel a vállalatoktól átirányított adót, azaz a tao-forrást - írja a Magyar Nemzet. A vízilabda esetén már kiderültek hasonló turpisságok.

Akárcsak a vizes sportnál a focinál sem kapkodja el az ellenőrzéseket és a bírságolást az illetékes emberminisztérium, az Emmi. Eddig összesen tíz szervezetet zártak ki a tao-felhasználók közül, miután lenyelték a pénzt. További 30 ügy az asztalon fekszik, de egyelőre nem hoztak határozatot. A nem megfelelően elköltött pénzt egyébként 50 százalékos felárral kellene visszafizetniük a vétkeseknek.

Az MLSZ-nél azt mondták a napilap érdeklődésére, hogy a támogatások közel három százalékát javasolják visszafizetésre. Mivel a fociszervezetek eddig nagyjából 130 milliárd forint átirányított társasági adót kaptak, a jogosulatlan felhasználás 3,6 -6,4 milliárd forint közt lehet. Ehhez képest a szankcióval sújtott klubok 166 milliója nem sok.