Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ólom ugyancsak tovább drágult, és 44 havi csúcsot döntött az ára.

A londoni fémtőzsdén a cink tonnánkénti ára 2798 dollárra ugrott, ami 2008. március 6. óta a legtöbb. Ezt követően enyhén mérséklődött és 2775 dollárig csúszott le az ára, de így is 1,8 százalékos pluszban volt a csütörtöki záráshoz képest. Az ipari fémek közül idén a cink "teljesített" a legjobban, 72 százalékkal emelkedett az ára január óta.

Caroline Bain, a Capital Economicsnak, a City egyik legnagyobb pénzügyi-gazdasági elemzőházának közgazdásza rámutatott, hogy nincsenek olyan fundamentális okok, amelyekkel magyarázható lenne az utóbbi hetekben történt áremelkedés. Ezért fél, hogy a spekuláció hajtotta fel az árakat, és ha változik a széljárás, éles korrekció jöhet.

Az ólom 2343 dolláron ütötte meg napi maximumát pénteken, utoljára 2013 februárjában volt ilyen drága. Délután fél ötkor 4,54 százalékos pluszban, 2342,75 dolláron jegyezték.

A többi fém ára gyengült, az eladói hullámot az utóbbi hetek emelkedését lefölöző spekulánsok erősítették fel. A réz tonnánkénti ára 0,6 százalékkal 5835 dollárra, az alumíniumé 1,1 százalékkal 1751 dollárra dollárra, az óné pedig 1,8 százalékkal 20 975 dollárra esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!