Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A China Railway Express tehervonata nagy csinnadrattával a napokban befutott Belgrádba - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. Aleksandar Vucic államfő és Vang Csö-ming, a kínai kereskedelmi miniszter helyettese együtt várták az újbelgrádi vasútállomáson a szerelvényt.

A vonat több mint ötszáz tonna felszerelést hozott a Szerbián át vezető gyorsvasúthoz. A különféle vezérlők, jelzőrendszerek, transzformátorok és más berendezések a Belgrád-Budapest-vasútvonal szerbiai szakaszának kiépítéséhez kellenek. A China Railway Express szerelvénye szeptember 24-én indult a kínai Santung tartomány Csinan településéről, és több mint tízezer kilométert tett meg Oroszországon, Fehéroroszországon, Lengyelországon és Magyarországon keresztül.

A 2021-es év végén Belgrádtól Újvidékig fél óra alatt el lehet majd jutni vonattal- jelentette ki az ünnepségen Vucic. A Szabadkáig vezető szakasz 2022 végéig készül el. A szerb államfő beszélni akar Áder Jánossal és Orbán Viktorral, hogy Magyarországon is felgyorsítsák a gyorsvasút építését.