Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szlovákiai RegioJet közlekedési társaság utasainak kötelező szájmaszkkal, kendővel, vagy sállal eltakarni a szájukat és az orrukat, ha fel akarnak szállni a cég járműveire. Emellett arra kérnek mindenkit, fontolja meg, tényleg feltétlenül szükséges-e vonatra szállnia - írta a pozsonyi Új Szó.

A közlemény szerint a személyzetet védőkesztyűkkel, illetve fokozatosan védőmaszkokkal látják el. A védőüveggel nem rendelkező jegyárusító helyeket bezárták. Jelenleg csak a pozsonyi főállomáson, valamint a komáromi és a dunaszerdahelyi állomáson lehet menetjegyet váltani. Amennyiben az adott állomáson a jegyárusító hely zárva van, az utasok a vonaton vásárolhatnak felármentes menetjegyet.

A magyarországi Volánbusz tájékoztatása szerint az országos, elővárosi és regionális forgalomban közlekedő járatokon a bérletesek a hátsó ajtókat vehetik igénybe, az első ajtón csak azok szállhatnak fel, akiknek menetjegyet kell váltaniuk - adta hírül az MTI. A csomagokat az utasoknak kell elhelyezniük a csomagtartóban.

A budapesti Népliget autóbusz-pályaudvaron működő Utazási Centrum kivételével az autóbusz-állomásokon működő menetrendi információs pontok zárva tartana. A pénztárakban és járatokon a 2019/2020-as tanév első féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat március 31. után is elfogadják, a diákigazolványt helyettesítő igazolást eredeti aláírás és pecsét nélkül is érvényesnek tekintik. A menetrend egyelőre változatlan.