Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A támadó egy huszonkilenc éves férfi - olvasható a portálon.

Bill de Blasio, New York polgármestere két órával az esemény után tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy terrortámadást hajtottak végre a városban, mellyel ártatlan embereket vettek célba. A nyomozás folyamatban van, ezért azt kérte a város lakóitól, hogy legyenek óvatosak, különösen azért, mert Halloween éjszakája van, ezért sokan lehetnek az utcán. Azt kérte, bármi gyanúsat észlel a lakosság, azonnal jelentse a rendőrségnek. A következő órákban és napokban megerősítik a rendőri jelenlétet a város utcáin.

A Halloweenre tervezett nyilvános eseményeket ettől függetlenül megtartják, viszont sokkal több rendőrt küldenek majd biztosítani.

A támadás helyszínén egy összetört fehér bérelt autót lehetett látni, melynek vezetője biciklisták és gyalogosok közé hajtott. A CNN-nek egy szemtanú azt mondta, hogy az autó sofőrje idegesen ordibált, miután kiszállt, közben a környékén többen azt kiabálták, hogy fegyver van nála.

A New York-i rendőrség nem sokkal később megerősítette, hogy az autó felhajtott a bringások által használt útra, hátulról elgázolt több embert, majd továbbhajtott, és egy másik járműbe csapódott, egy iskolabusznak. Az ütközésben két felnőtt és két gyerek sérült meg. Az elkövető ezután kiszállt egy férfi az autóból két fegyvernek látszó tárggyal, nem sokkal később lőtték lábon a rendőrök.

A megsérült támadót őrizetbe vették, őt kórházban kezelik, az állapota nem életveszélyes. Több elkövetőt egyelőre nem keresnek. A történteket az FBI és a helyi rendőrség, az NYPD közösen vizsgálja. Előkerült egy felvétel is, ami állítólag a helyszínen készült. Ezen összetört bicikliket és sérülteket lehet látni.

(MTI/AP/NYPD/Martin Speechley)

A rendőrség azt kérte a helyiektől, hogy lehetőleg kerüljék el a Chambers Street és a West Street környékét, amíg folyamatban van a nyomozás.

Címlapkép: Andy Kiss / Getty Images / AFP