A tömeg miatt a múzeumba csak a neten előre vásárolt jegyekkel lehet bejutni - korlátozott időre. Az információ azonban nem jut el mindenkihez - adta hírül a portál.

A torlódást a Mona Lisa okozza. A turisták 7-8 képet készítenek róla, majd kezdődik a szelfizés. Így a vártnál sokkal több időt töltenek itt. A híres festmény áthelyezése, július 17. óta küszködünk a tömeggel. Emiatt voltunk lénytelen előnyben részesíteni azokat, akik online foglaltak - indokolta a nem várt helyzetet Vincent Pomarède, az évente több mint 10 millió látogatót fogadó múzeum igazgatóhelyettese.

Előzetes foglalás nélkül ezekben a napokban a Louvre csak kívülről tekinthető meg.

A Mona Lisát, a világ talán leghíresebb festményét átmenetileg helyezték át július közepén a Louvre múzeumán belül néhány hónapra, amíg felújítják azt a különtermet, amelyet 2005-ben alakítottak át a fogadására.

A Mona Lisa a múzeum leglátogatottabb termében van kiállítva, amelyet naponta több tízezren keresnek fel. A Louvre a leglátogatottabb műkincsét 2005-ben költöztette a rendelkezésére álló legnagyobb és legvilágosabb terembe, amelyet négy évig alakítottak át a perui Lorenzo Piqueras tervei alapján. A múzeum adatai szerint Leonardo da Vinci remekművét a múzeum látogatóinak 90 százaléka tekinti meg.