Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Nem látunk semmilyen okot a pánikkeltésre a görög adóssággal kapcsolatban" - jelentette ki az ESM szóvivője vasárnap. Hírügynökségek a hét végén számoltak be az IMF egy belső dokumentumáról, amely törleszthetetlennek ítélte meg a görög adósságot még az európai hitelezők által megkövetelt reformintézkedések maradéktalan teljesítése esetén is.

"Az európai hitelezők világosan jelezték, hogy a reformfeltételek teljesítése esetén a jelenleg futó pénzügyi segélyprogram lejártakor készek enyhíteni az adósság terhein" - jelentette ki az ESM szóvivője.

Athén adóssága jelenleg 315 milliárd euró, ami a GDP 180 százalékának felel meg. Az IMF számításai szerint a törlesztési terhek enyhítése nélkül az adósság a GDP 275 százalékára is emelkedhet. A 2015-ben 86 milliárd eurós harmadik görög pénzügyi mentőcsomag 2018-ban jár le. A két előző mentőcsomaggal szemben az IMF nem vesz részt hitelezőként a jelenleg futó segélyprogramban, mert nem tartja törleszthetőnek a görög adósságot. Részvétele feltételeként az adósság csökkentését szabta meg az európai hitelezőknek.