Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Donald Trump negatív véleménye az észak-atlanti katonai szövetségről ellentétes James Mattis nyugalmazott tengerészgyalogsági tábornok, a megválasztott amerikai elnök védelmiminiszter-jelöltje washingtoni meghallgatásán tett kijelentéseivel - jelentette ki Steinmeier.  "Meglátjuk majd, milyen következményekkel jár az új amerikai diplomácia" - tette hozzá a német diplomácia vezetője.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Donald Trump kijelentésére reagálva hétfőn megerősítette "feltétlen bizalmát" abban, hogy az új amerikai kormányzat fenntartja erős elkötelezettségét a NATO, a transzatlanti kapcsolatok és az Európa számára nyújtott biztonsági garanciák mellett. A főtitkár hasonló szellemben nyilatkozott december 6-án a megválasztott amerikai elnök várható politikáját illetően.

Donald Trump a The Times-nak adott, a konzervatív brit napilap online kiadásában vasárnap éjjel megjelent interjúban komoly bírálattal illette azokat a NATO-tagállamokat, amelyek nem járulnak hozzá az előirányzott mértékben a védelmi kiadásokhoz, az atlanti szövetséget pedig "elavult" szerveződésnek nevezte.