Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai elnököt és kíséretében lévő újságírókat szállító, öt helikopterből álló légikonvoj elindult az övezetbe a Szöulban lévő Jongszan amerikai támaszpontról, de a rossz látási viszonyok miatt a pilóták nem látták egymás gépeit, nem kockáztatták meg a leszállást, és visszatértek a bázisra. Trump körülbelül egy órán át várt arra páncélozott limuzinjában, hogy tisztuljon az ég, de az időjárás csak tovább romlott, így le kellett mondania meglepetésszerű útját - írta az InfoRádió az MTI alapján.

Trump a fegyvermentes övezetben találkozott volna Mun Dzse In dél-koreai államfővel, aki a rossz idő miatt egy az övezethez közeli katonai támaszponton szállt le, majd gépkocsival jutott el a helyszínre. Trump nagyobb autókonvojának azonban az utak előzetes biztosítása nélkül ez nem volt lehetséges.

A két elnök kedden már tárgyalt egymással a szöuli elnöki palotában, illetve találkoztak egy amerikai támaszponton is.

A Fehér Ház illetékesei Trump tizenkét napos ázsiai körútja előtt nyilvánosan cáfolták, hogy az elnök felkeresi a koreai demilitarizált övezetet, mondván, hogy ez már kissé "klisészerű" lenne. Hírügynökségek tudomása szerint azonban Trump egyértelműen a tanácsadói tudomására hozta, hogy ő is elmegy oda, élni kíván ezzel a jogával.