A CEU közleményéből kiderül, hogy Ignatieff találkozott többek között Thomas A. Shannonnal, a külügyminisztérium politikai ügyekért felelős külügyi államtitkárával is. Shannon Trump beiktatása után egy ideig a külügyminiszteri feladatokat is ellátta Rex Tillerson kinevezéséig - olvasható az Indexen.

Beszélt Fiona Hillel, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának tagjával, európai és orosz ügyekért felelős elnöki tanácsadóval,
Hoyt Yeevel, eurázsiai és európai ügyekért felelős külügyi államtitkár-helyettessel, valamint Karen Donfrieddel, a német Marshall Alapítvány elnökével is.

Ignatieff a képviselőházi és szenátusi demokratákkal és republikánusokkal találkozva is azt tapasztalta, hogy nagy támogatást élvez a CEU tanszabadságának védelme.

A rektor hétfőn Berlinbe utazik, hogy ismertesse a CEU helyzetét a német politikusokkal, egyetemi vezetőkkel, alapítványokkal és a médiával.

Bécs várja a CEU-t

Bécsbe költöztetné a budapesti székhelyű Közép-európai Egyetemet (CEU) az osztrák kancellár - jelentette csütörtökön az APA osztrák hírügynökség az MTI szerint. Az osztrák kancellári hivatal a nap folyamán a hírügynökségnek megerősítette, hogy
Christian Kern osztrák kancellár kapcsolatra lépett és tárgyalásokat kezdett Soros Györggyel a CEU Bécsbe költöztetéséről.