Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Néhány éven belül legalább ezer katona fogja védeni Lengyelországot az orosz- és más hackertámadások ellen - jelentette be Antoni Macierewicz védelmi miniszter Krakkóban egy fórumon a gazeta.pl tudósítása szerint. Az új egység felállítására kétmilliárd zlotyt fordítanak (150 milliárd forint, majdnem elég lenne egy vizes vébé rendezésére Magyarországon).

A kiberhadsereg szervezésére külön irodát állít fel a szakminisztérium, a tárca különleges meghatalmazottja Bartlomej Grabski államtitkár lesz ez ügyben. Minden olyan tevékenységet, amelyet ennek az egységnek a felállításával kapcsolatban végeznek, egyeztetnek a kormányfő hivatalával és a Nemzetvédelmi Hivatallal.

Macierewicz hangsúlyozta, hogy vannak olyan eszközök, amelyekkel könnyen meg lehet fertőzni dezinformációkkal a társadalmat. Sajátos gyárak alakultak ezeknek az eszközöknek az előállítására, tömegesen terjesztenek hamis információkat, amelyeket többek között az orosz hírszerzés tervez meg.

Beata Szydlo miniszterelnök egy további intézkedésről is beszámolt. Eszerint felállítanak egy különleges osztályt a kiberbiztonság ügyében, amelynek vezetője a Pawel Szefernaker lesz. Ő irányította Andrzej Duda államfő választási kampányának internetes részét. A csoport feladata a megfigyelés és az elemzés lesz.

(A nyitókép forrása: Kurnst Bilder, Shutterstock.com)