Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A dél-európai országban a nyilvántartott munkanélküliek száma 3,38 millió volt az év nyolcadik hónapjában. A növekedés ellenére az elmúlt nyolc évben nem volt ilyen alacsony augusztusi adat.

Az augusztusi növekedés már fél éve tartó csökkenő tendenciának vetett véget, erre azonban számítani lehetett, mivel 2001 óta - egy év kivételével - ebben a hónapban mindig több a munkanélküli - mutatott rá közleményében a tárca.

Spanyolországban 2016 és 2017 augusztusa között, több mint 315 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma. (A KSH szerint soha ilyen kevés magyar nem volt még munka nélkül.)

A spanyol statisztikai hivatal (INE) adatai szerint a munkanélküliségi ráta az idei második negyedévben 17,22 százalék, az első negyedévben pedig 18,75 százalék volt.

A spanyol kormány év végére 17,4 százalékos munkanélküliségi rátával számol, 2020-ra pedig 11,1 százalékkal, amikorra is 20 milliót meghaladó foglalkoztatottságot tűzött ki célul. Ez idén augusztusban mintegy 18,3 millió volt a munkaügyi központok nyilvántartása szerint.