Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nikki Haley az ENSZ székházában tartott sajtókonferencián fejtette ki álláspontját, amikor újságírók Rex Tillerson külügyminiszter törökországi útjáról kérdezték őt. Haley leszögezte: "Nem hisszük, hogy az emberek továbbra is Aszadot akarják".

Tillerson a múlt csütörtökön tett egynapos látogatást Ankarában, ahol tárgyalt Recep Tayyip Erdogan államfővel és Mevlüt Cavusoglu külügyminiszterrel. A tárgyalások utáni sajtóértekezletén Tillerson a többi között azt nyilatkozta, hogy Aszad elnök jövőjéről a szíriai népnek kell döntenie.

Szintén múlt csütörtökön maga Nikki Haley hosszú interjút adott több hírügynökségnek, s Szíriával kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy Washington számára többé nem elsődleges fontosságú Bassár el-Aszad elmozdítása. A nagykövet akkor azt fejtegette, hogy a szíriai helyzet ismeretében változtatni kell az amerikai politika prioritásain. (Putyin "meghívta" Trumpot)

"Washington prioritása többé nem az, hogy itt ücsörögjünk, és Aszad elmozdításán törjük a fejünket" - fogalmazott, s Tillerson külügyminiszterhez hasonlóan ő is azt szögezte le, hogy Aszad jövőjéről a szíreknek kell dönteniük - írja az MTI.